YOGA CURSUS
 

ENG

NL

Team 

Sanjeev Bhanot

Sanjeev beoefent al meer dan 30 jaar yoga en geeft les sinds 1986. Als oprichter van Yogalife organiseerde hij zijn eerste Teachers Training in 1999 in Genčve. Zijn eigen ontwikkelde en unieke stijl van lesgeven bracht hem in de spotlight als Meester Yogi en toen was er geen weg terug. Yogalife heeft vele lerarenopleidingen over verschillende landen. Hij heeft meer dan 14.000 uur onderwijservaring en heeft honderden docenten die rechtstreeks onder zijn leiding in 40 verschillende landen les geven.
Hij werd geboren in India en groeide op in een klein stadje in Rajasthan. Volgens hem is het daar op vroegere leeftijd allemaal begonnen. Later volgde hij zijn yoga studies op een traditionele manier met vele bekende en onbekende meesters in India. Sanjeev is de trekker in de opleiding en start de eerste twee weekends een transformatieve reis voor de student. Hij blijft ook tijdens de opleiding steeds terug komen.


Poonam Sharma

Poonam Stecher Sharma heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van Yoga. Ze is opgegroeid in een yoga-omgeving en studeerde sociologie. Poonam heeft genoten van een formele opleiding in yoga en meditatieve praktijken aan de Bihar Yoga Bharti University in India.
Poonam heeft een breed scala van studenten in heel India (sinds 1996) en Zwitserland (sinds 2001). Onder haar leerlingen vallen ook de leden van een aantal internationale organisaties en bedrijven, zoals de World Metrologische Organisatie, UNHCR, IFRC, WHO, Webster University, Proctor & Gamble, Ford Foundation, de Internationale Arbeidsorganisatie in Genčve en India. Poonam is medeoprichter van Yogalife Foundation, heeft bijgedragen aan het opzetten en uitvoeren van een Yogalife studio in New Delhi (2006-2007), en is een kernlid van het ontwerpteam van Teacher Trainings sinds 2005. Poonam heeft ook een yoga centrum, genaamd Sanapurna in Zürich.
Poonam is bedreven in Yoga filosofie en meditatie, Hatha yoga en Mantra Yoga en brengt deze kennis over op een gepassioneerde en aanstekelijke manier.


Manoj Bhanot

Manoj werd geboren in een familie waarvan hij als erfgoed Yoga en spirituele kennis heeft meegekregen. Hij had het voorrecht om op te groeien in een Indische bruisende omgeving, die de weg voor zijn Yoga reis heeft uit gestippeld. Het is moeilijk te zeggen wanneer precies de formele introductie met Yoga voor hem plaats vond, maar een paar jeugd foto's onthullen zijn natuurlijke connectie met yoga op zeer vroege leeftijd. Hij groeide op met het luisteren naar de Bhagavad-Gita en ademde er hindoeďstische en yoga filosofie in. Zijn formele studies in anatomie, biochemie en fysiologie dragen bij aan zijn diepe kennis van het fysieke aspect van Yoga.
Manoj heeft het natuurlijke vermogen om verbinding te maken met mensen door middel van zijn intuďtief psychologisch inzicht. Hij heeft gevoel voor humor en heeft mooie communicatieve vaardigheden. Hij is een inspirerende leraar en zijn leerlingen hebben hem gewoon erg graag. Manoj deed zijn formele opleiding in Bihar School of Yoga, Sivananda Vedanta Ashram en Yogalife Foundation en verdiende zijn titels als Yoga Shirimani en Yoga Acharya. Manoj werd in Yoga geďnitieerd door Swami Niranjanananda Saraswati van de Bihar School of Yoga.


Patrick De Vleeschauwer

Patrick is psycholoog met een focus op emoties en gezondheid. Hij werkt al vele jaren met mensen die affectief zeer kwetsbaar zijn en gebruikt hiervoor het model van de psychologie van de onderlinge afhankelijkheid.
In 2009 werd zijn levenswerk De Ultieme Uitdaging (The Ultimate Challenge) gepubliceerd door Ankh-Hermes in Nederland. Een boek over zijn zoektocht naar de gezonde geest als de bron van het leven, dat universeel en duurzaam waard is om te leven. Zijn boek is geďnspireerd door de Mind and Life Institute. Een centrum voor dialoog tussen de twee grote empirische tradities van Oost en West. In de zomer van 2010 begon Mind and Life Institute een Centrum voor Onderzoek van de gezonde geest - het belangrijkste thema van zijn boek. Het boek kreeg goede recensies en werd in 2010 door de Vlaamse Coaches geselecteerd.
Onlangs heeft hij zijn nieuwe manuscript De Parel van Gandhi (De Parel van Gandhi) afgerond. Een boek over de innerlijke reis in de diepe boodschap van yoga. Hij zal het manuscript ook vertalen in het Engels.
In 2008 studeerde hij een jaar Bewustzijn Studies aan het Graduate Institute van New York. Dit instituut werkt samen met The Global Shift Universiteit van Ervin Laszlo.
Op dit moment wil hij zijn levenslange ervaring in de psychologie en yoga combineren met de Yoga Psychologie Therapy. Hij is ervan overtuigd dat de oude instrumenten en inzichten van Yoga een zeer krachtige aanvulling zijn op de jonge wetenschappelijke inzichten van de psychologie traditie. Zijn droom is van bij te dragen aan een gezonde, emotioneel evenwichtig, duidelijk minded, openhartige samenleving door het bericht van de Yoga.


Shweta Bhanot

Shweta geeft onder andere les bij haar thuis in Melle (gelegen tussen Gent, Merelbeke en Wetteren). De lessen die ze geeft ,‘Yoga met Shweta’, zijn heel persoonlijk en in beperkte groep ( er kunnen enkel 6 personen per les deelnemen). De persoonlijke benadering van de lessen is vooral positief voor diegenen die net aan hun reis in Yoga begonnen zijn. Maar ook voor anderen is een kleinere groep mooi meegenomen, je kan je meer ontspannen en voelt je vrijer om vragen te stellen. Shweta groeide op in India, waar yoga een groot deel uitmaakte van haar alledaagse leven. Ze is de jongste van 5 kinderen, waarvan er 4 yogaleraar zijn. Hierdoor heeft ze op regelmatige basis yoga opleidingen gevolgd, die geleid werden door guru’s vanuit alle hoeken van India. Als jongvolwassene werd ze geďnitieerd in Yoga door haar guru Swami Niranjanananda. In 2011 volgde ze haar yoga opleiding bij Yogalife in het inspirerende Dharamsala. Hierna begon ze les te geven in New Delhi en België. Ondertussen is Shweta ook onmisbaar geworden in de Yogalife lerarenopleiding in Gent en Brussel. Shweta is een inspiratie voor vele yogi’s, die altijd blij zijn deel te kunnen nemen aan één van haar lessen. Shweta is gespecialiseerd in Hatha Yoga.


Nadine Vanmanshoven

Anderen helpen om kennis, vaardigheden, waarden te verwerven om naar binnen te keren en hun yin te vinden. Sinds 1979 is Nadine Vanmanshoven een fysiotherapeut met een sterke achtergrond in toegepaste anatomie en met een enorme nieuwsgierigheid naar het menselijk lichaam. Ze besteedde de afgelopen 6 jaar aan het ontwikkelen van haar vaardigheden als leraar, waarbij yoga, anatomie, fysiotherapie en wetenschap met elkaar in verbinding worden gebracht. Na het behalen van haar diploma vervolgde ze haar opleiding door zich te specialiseren en bekwaamde zich verder in handmatige lymfedrainage, autogene bronchiale drainage, urinaire incontinentie en seksuele disfuncties, manuele therapie, creatieve bewustzijnscoaching, shiatsu-massage, meditatie, palliatieve zorg en bestudeert momenteel orthomoleculaire therapie. Ze werd getraind door YogaLife, zette haar opleiding voort met een Sankalpa-retraite in India met Manoj Bhanot en Savira Gupta, in Frankrijk met Sarah Powers (insight-yoga), in Brussel met Jo Barnett (yin yoga 50 uur) en in Gent met Eva Kamala Rodenbergh ( Iyengar-grondbeginselen 96 uur). Nadine geeft sinds 2014 anatomie voor Yogalife in de lerarenopleidingen in België. Momenteel doceert ze yoga voor de sportafdeling van Zottegem. Haar holistische stijl is gebaseerd op jarenlange ervaring en kennis als fysiotherapeut, aangevuld met bewustzijn van de rijke Indiase yogatraditie, anatomie, pathologie en het leven zelf. Een yogales met Nadine is elke keer … …. als een verademing in een drukke week … veilig, rustgevend, ontspannend en opheffend. … inspannend en ontspannend tegelijk, een zegen voor lichaam en geest … een hulp om jezelf te begrijpen, je lichaam voelen en geest harmoniseren. … alsof ze je meeneemt op een reis, met duidelijke instructies door de asanas en mentale oefeningen, gedreven met passie en enthousiasme “Ik hou van de interactie, yoga toepassen op al mijn patiënten en de steeds groter wordende kennis van mijn lessen yoga en anatomie delen. Lesgeven is leren, groeien, creëren en een opening creëren, om de grootste troeven van mensen naar boven te brengen. “
 


 YogaLife assistent-leraren:
Yogalife biedt de mogelijkheid om haar afgestudeerden te laten assisteren op elke mogelijke workshop of opleiding georganiseerd door Yogalife. De assistent-leraren zijn degenen die al door het proces zijn gegaan en helpen bij het vormen van de brug tussen de docenten en studenten. Ze zijn een onderdeel van het Continuous Education Program (CEP). We stimuleren hen om mee te groeien met ons en deel uit te maken van deze prachtige reis. Op elke cursus zijn minstens 2 assistenten aanwezig.

Yogalife bezoek-leraren:

Om de mogelijkheid te bieden aan de leerlingen om met verschillende disciplines in contact te komen, nodigt Yogalife gastdocenten uit met expertise in hun domein. Bijvoorbeeld de laatste cursussen hebben een aantal lezingen en tips plaats gevonden over Shiatsu, Chavuti Thirumal, refloxology, Kallari.

© Yoga Cencus. Designed & Maintained by Mind Source